Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 1 och 1/2 dl dadlar
- 1 dl tranbär
- 1 dl grovhackade mandlar
- 2–3 äpplen, grovt rivna
Gör så här
- Lägg havregryn i matberedare och kör tills de har finfördelats.
- Lägg i dadlar och kör igen tills allt blandat sig.
- Ta ur smeten och lägg i en skål.
- Blanda i russin och mandlar.
- Tillsätt äpplen till smeten, blanda gärna med händerna.
- Forma smeten till kakor och lägg på ett bakplåtspapper.
- Torka i ugnen på 42 grader i 8–12 timmar.
- Vänd kakorna efter halva tiden.
Tips!
I USA finns det råa havregryn. Här i Sverige blir de upphettade under valsning från korn till gryn. Men ibland använder vi dem ändå, som här för att kunna göra smaskiga kakor. Välj eko havregryn!
Tips 1: Skölj händerna med kallt vatten mellan varven då du formar kakorna. De släpper lättare då.
Tips 2: Ju kortare tid du har kakorna inne desto ”kladdigare” blir de. När du har dem längre tid i ugnen blir de hårdare och kan förvaras under en längre tid.
Tips 3: Ha kakorna i ugnen under natten. Du behöver inte ställa klockan för att vända dem, de blir goda ändå!
---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantz på www.rawfoodbyerica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.