Havrekakor med tranbär och äpple (20 st)

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 och 1/2 dl dadlar
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 2–3 äpplen, grovt rivna

Gör så här

  1. Lägg havregryn i matberedare och kör tills de har finfördelats.
  2. Lägg i dadlar och kör igen tills allt blandat sig.
  3. Ta ur smeten och lägg i en skål.
  4. Blanda i russin och mandlar.
  5. Tillsätt äpplen till smeten, blanda gärna med händerna.
  6. Forma smeten till kakor och lägg på ett bakplåtspapper.
  7. Torka i ugnen på 42 grader i 8–12 timmar.
  8. Vänd kakorna efter halva tiden.

Tips!

I USA finns det råa havregryn. Här i Sverige blir de upphettade under valsning från korn till gryn. Men ibland använder vi dem ändå, som här för att kunna göra smaskiga kakor. Välj eko havregryn!

Tips 1: Skölj händerna med kallt vatten mellan varven då du formar kakorna. De släpper lättare då.

Tips 2: Ju kortare tid du har kakorna inne desto ”kladdigare” blir de. När du har dem längre tid i ugnen blir de hårdare och kan förvaras under en längre tid.

Tips 3: Ha kakorna i ugnen under natten. Du behöver inte ställa klockan för att vända dem, de blir goda ändå!

---
Recept på råkost/raw food från Erica Palmcrantzwww.rawfoodbyerica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.